12 Haziran 2012 Salı

Başarısız Tüp Bebek Denemeleri

Tüp Bebek tedavisi yaptırmak ve tedavilerde defalarca sonuç alamamak üzücü, madden ve manen yıpratıcı bir süreç olabilir. Şayet başarısız denemeleriniz olmuşsa, tekrardan bir tedaviye başlamadan önce belli başlı hususlara dikkat etmek, ve gerekli ek tetkikleri yaptırmak hem başarı şansınızı artıracak hem de infertilite sebeplerinizi daha net ortaya koyacak gerekli bir adımdır. Şayet başarısız tüp bebek denemelerinizin ardından yeni bir tedaviye hazırlanmak istiyorsanız, dikkat edilmesi gereken hususlar başlıca aşağıdaki gibi sıralanabilir. (Bilinmesi gerekir ki her hastanın tedavi geçmişi farklı olduğundan, bizlerle iletişime geçerek akrşılıklı diyalog ile daha net bir tanı koyulabilir. Aşağıdaki liste size yol göstermek amacı ile hazırlanmıştır. Hiçbir şekilde tanı amaçlı olarak algılanmamalıdır):
 
1- Daha önceki tüp bebek tedavilerinizde kullanılan ilaç dozu, elde edilen yumurta sayısı, kalitesi ve oluşan embriyoların kalitesi ilk önceliğimiz olacaktır. Şayet yumurta veya embriyo kalitelerinde sıkıntı varsa, ek tetkikler gerekebilir. Ciddi bir kalite sorunu mevcut ise, donör kullanımı gerekli olabilir.
 
2- Önceki tüp bebek denemelerinizde yumurta ve embriyolarda kalite sorunu gözlemlenmemişse, o zaman gözler farklı bir yöne çevrilecektir. Bu durumda aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir
- CMV IgG, Toxoplazma IgG, Chlamydia gibi enfeksiyon testleri ve sonuçları.
- Rahim içerisinde herhangi bir enfeksiyon- bunun için yapılacak bir rahim filmi ve endometrial biyopsi.
- Bağışıklık sistemi problemleri.
- Trombofili bozuklukları.
- Genetik faktörler.
 
Tüm bu faktörlerin göz önünde bulundurulması için önceki tedavilerinize ait detaylı bilgilerle bizimle iletişime geçebilirsiniz. Böylelikle size en uygun yol haritasını çizebiliriz.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder